Even voorstellen.

Stratoela Prosmas

Mijn naam is Stratoela Prosmas. Vanaf 1 oktober 2019 ben ik bij Bibaloe werkzaam als bemiddelaar. Een nieuwe uitdaging in dit vak maar Jolien is zeker geen onbekende voor mij. In 2000 ben ik begonnen met werken in de kinderopvang. Daar heb ik Jolien leren kennen en hebben we jaren samen gewerkt. Ik heb veel van haar mogen leren en we hadden het altijd heel gezellig. Onze wegen op het werk gingen scheiden, maar we hielden nog contact op privégebied. Ab leerde ik toen ook kennen en dit duo heeft samen een prachtig mooi bedrijf neergezet. Ben dan ook trots dat ik onderdeel van dit team ben en ik samen met hen aan de toekomst van Bibaloe mag gaan werken.

Inmiddels heb ik ruim 20 jaar ervaring binnen de kinderopvang. Wat ik vooral belangrijk vind, is dat het kind vanuit een veilige en geborgen omgeving, zijn eigen nieuwsgierigheid en initiatief kan volgen. Dan ontstaan daar, in mijn ogen, de mooiste en waardevolste leermomenten van waarin je een kind kunt begeleiden. Deze visie deel ik met Jolien vandaar dat ik heel enthousiast ben om bij Bibaloe aan de slag te gaan.  Mede door mijn ervaring binnen de kinderopvang kan ik me goed verplaatsen in het werk van de gastouder en wat ouders vooral belangrijk vinden voor de opvang van hun kind. 


Jolien Renkema

Ik ben al sinds 1977 in de kinderopvang actief bezig.

Eerst heb ik 33 jaar op een kinderdagverblijf gewerkt waarbij vooral in het begin deze vorm van kinderopvang  best nog een taboe was.

Ik heb hierbij enorm veel ervaring opgedaan met kinderen van 0 tot 4 jaar. In al deze jaren zijn er heel veel ontwikkelingen gekomen, wat de opvoeding van kinderen en de denkwijze omtrent die opvoeding veranderde. Hierdoor heb ik mijn eigen visie op het kind ontwikkeld. Voor mij is het belangrijk om de kinderen te stimuleren in hun eigen ontwikkeling en ze vooral warmte, vertrouwen en geborgenheid te geven. Daarmee wordt de basis gelegd.

Na deze jaren was ik toe aan een nieuwe uitdaging en kon ik als bemiddelaar aan de slag bij een gastouderbureau waar ik de nodige ervaring als zodanig heb opgedaan. Na 6 jaar dit werk te hebben gedaan en met de opgedane kennis en ervaring kon ik per 1 januari 2015 mijn langgewenste eigen bedrijf opstarten.

Ik heb gedurende mijn loopbaan vele cursussen en opleidingen gevolgd en veel certificaten op dit gebied gehaald. Het is ook mijn bedoeling om de gastouders die bij mijn bureau zijn aangesloten zoveel mogelijk te stimuleren om zich zo goed mogelijk te bekwamen door opleidingen en cursussen te volgen. Een aantal van die cursussen kan ik zelf geven.

 

Samen met de gastouders zullen wij vanuit mijn visie proberen de kinderen met respect te behandelen met hun eigenheid en hun zijn.

Ik hoop dan ook van harte dat zowel het kind,  de ouder en de gastouder veel plezier zullen beleven tijdens de opvang.

Jolien Renkema

Publicatie in de bijlage Rivierenland van het AD van maandag 6 november 2016


Jolien Renkema met onze eerste nieuwe aanwinst: Sanne. 


  

Ab Rimmelzwaan

Ik ben Ab Rimmelzwaan en heb Jolien in 2014 leren kennen. We zijn samen het avontuur van Gastouderbureau Bibaloe aangegaan waarbij ik voornamelijk achter de schermen werk. Ik doe hoofdzakelijk de boekhouding en een deel van de administratie en hou me heel veel bezig met het opstellen van de protocollen, contracten en de daarmee samenhangende algemene voorwaarden. Vooral de nieuwe wetgeving hou ik in de gaten om er voor te zorgen dat Bibaloe netjes binnen die wetgeving blijft.

We zijn inmiddels getrouwd en we willen nog zo lang mogelijk genieten van ons gezamenlijk leven en het gastouderbureau is daar een heel belangrijk onderdeel van.

Voor ik Jolien leerde kennen ben ik nooit bezig geweest met kinderopvang. Ik heb een overwegend technische achtergrond en opleiding op HBO + niveau. Ik ben jarenlang in loondienst geweest en heb vanaf 1998 een eigen adviesbureau gehad. 

Mijn doel is uiteindelijk om het gastouderbureau economisch goed op de rit te krijgen en om structureel toch een beetje het beste jongetje uit de klas te worden. De uitdaging qua concurrentie met andere bureaus ga ik daarbij zeker niet uit de weg. Primair van belang is dat Jolien lekker in haar vel zit en dat ze de dingen kan doen die ze leuk vindt en waar ze goed in is. En dat is toch vooral de omgang met en zorg voor mensen in het algemeen en kinderen in het bijzonder!!

 

   Gastouderbureau Bibaloe   

     Bemiddeling in Kinderopvang