Gastouders

Passie voor kinderen! Als gastouder straalt u dit uit. Wanneer u andermans kinderen opvangt, zult u namelijk merken dat gastouderopvang veel meer is dan alleen oppassen: het is een professioneel beroep. U werkt met een kleine groep kinderen, waardoor u veel aandacht voor ze heeft. U begeleidt de kinderen bij het spelen, verzorgt ze en speelt in op hun ontwikkeling. Werken in uw eigen minicrèche biedt u een droombaan als u graag met kinderen werkt, zowel in uw eigen huis als bij de ouders thuis.

Gastouderbureau Bibaloe bekijkt middels een intakegesprek met u of u beschikt over de vaardigheden die wij van een gastouder verlangen. Van groot belang is dat u in staat bent een wezenlijke bijdrage te leveren aan de opvoeding en ontwikkeling van kinderen. U onderneemt activiteiten die ervoor zorgen dat de kinderen een leuke en leerzame dag hebben. Daarnaast moeten ouders u kunnen vertrouwen en moet u een goede klik met hen en het kind hebben om een langdurige relatie aan te gaan. Voldoet u aan onze eisen dan verzorgen wij uw registratie bij het LRKP.

Het werken als gastouder is aan wettelijke eisen verbonden. Naast uw diploma en EHBO-certificaat heeft u een huis met voldoende binnen– en buitenspeelruimte en een ruimte waar kinderen rustig kunnen slapen. Gastouderbureau Bibaloe zal u helpen de route naar het geregistreerd en erkend gastouderschap te bewandelen. Daarbij zullen uw woning en pedagogische werkhouding door zowel het gastouderbureau als de GGD worden gecontroleerd.

Mocht u nog niet in het bezit zijn van een diploma, maar wel graag als gastouder aan de slag willen dan kunnen wij u helpen bij het doorlopen van een (verkorte) opleiding zodat u toch snel aan de slag kunt.

Wij houden voor onze gastouders bij of hun EHBO certificaat geldig is en verzorgen cursussen om het certificaat up to date te houden. In de meeste gevallen wordt zo'n cursus vergoed door de ziektekostenverzekeraar van de gastouder.

Vraag naar de mogelijkheden bij ons.

Legeskosten Inschrijving LRK.

Sommige gemeenten vragen leges voor het inschrijven van een opvang locatie in het Landelijk Register Kinderopvang. Wij vermelden dit aan de gastouders en brengen deze kosten bij hen in rekening. Deze kosten verschillen per gemeente. Lang niet alle gemeenten brengen die leges in rekening. Als die kosten te hoog zijn voor een startende gastouder dan zoeken we naar een regeling waarbij het wel betaalbaar is. Denk daarbij aan een maandelijkse afschrijving bij de betalingen aan die gastouder.

Aanmelden nieuwe gastouders

Om u aan te melden als gastouder kunt onderstaand formulier invullen. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op.

 

   Gastouderbureau Bibaloe   

     Bemiddeling in Kinderopvang